Un adolescent a fost condamnat la închisoare din cauza unei farse prin telefon, care a dus la moartea unui om nevinovat

Un adolescent din SUA a fost condamnat la 15 luni de închisoare deoarece a fost complice la o farsă prin telefon, care a dus la moartea unui om nevinovat, scrie BBC, citează hotnews.ro.
 
Adolescentul de 19 ani, din Ohio, a plănuit cu amicul său, să sune la poliție pentru a realiza o farsă. În timpul apelului către 911, acesta a spus că își ține familia ostatică, iar când poliția a ajuns la adresa oferită, ofițerii au împușcat un bărbat.
 
Cei doi indivizi au recunoscut că au realizat apelul după ce s-au certat cu un alt jucător de jocuri video, în timp ce jucau Call of Duty. Adolescentul a pledat vinovat pentru acuzațiile de complot și obstrucționare a legii.
 
Farsa pe care cei doi doreau să o realizeze se numește swatting și presupune convingerea forțelor de ordine să trimită o trupă de operațiuni speciale (Swat) la adresa victimei.
 
În decembrie 2017, condamnatul a spus poliției că și-a împușcat tatăl și că ceilalți membri ai familiei sunt ostatici. El a dat poliției adresa despre care credea că este a casei lui Gaskill. Însă adresa era a lui Finch, iar acesta a fost împușcat de un ofițer în momentul în care și-a mișcat mâinile în dreptul taliei.
 
Adolescentul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu