Un actor britanic a renunțat la Hollywood pentru a lupta împotriva jihadilștilor ISIS

Un actor britanic a renunțat la Hollywood pentru a pleca pe frontul sirian ca să lupte împotriva jihadilștilor ISIS, potrivit dailymail.co.uk.

Michael Enright, un actor de origine britanică de 53 de ani, cunoscut după rolul său din celebrul film "Pirații din Caraibe", a renunțat la Hollywood, iar din 2015 luptă în Siria de partea forțelor kurde.

Această decizie a actorului de a se înrola în bătălia împotriva ISIS a venit în urma vizionării unei pelicule cu decapitarea jurnalistului american James Foley, scrie b1.ro.

"Ca actor, am jucat înainte rolul unui polițist din trupele SWAT care ajunge într-o situație dificilă. Pare foarte intens. În realitate, nu este deloc așa. Nu te sperii din senin, ci doar atunci când ești pus în fața unei lupte concrete", declara atunci Michael Enright pentru presa din Marea Britanie.

Acolo are și o altă identitate, fiind cunoscut sub numele de Mustafa Rojava.

"Cei din Daesh sunt băieți duri doar când luptă împotriva oamenilor nevinovați și fără apărare. Însă am arestat și interogat mulți dintre ei, iar când sunt cu mâinile legate devin niște oi. Nu voi pleca de aici până când ISIS nu va deveni istorie. Moment în care îi voi îmbrățișa cu putere pe toți kurzii și apoi mă voi întoarce acasă, în Manchester, și-i voi da mamei mele un sărut mare", a precizat recent actorul.

ISIS a pus o recompensă de 116.000 de lire pe capul actorului britanic, însă Michael Enright declară că nu se sperie atât de ușor.

"Nu voi ceda în fața ISIS. Nu mă aștept la prea multă milă din partea lor și nici eu nu le voi oferi prea multă milă, asta vă pot promite", a mai spus actorul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu