Un accident rutier i-a schimbat viaţa. AFLĂ povestea unui tânăr care a rămas invalid la 22 de ani

Embed:

O sticlă de bere la volan poate schimba destine şi chiar distruge vieţi omeneşti. La fel cum a distrus-o pe cea a lui Anatol, un tânăr de numai 22 de ani, care a rămas invalid în urma unui accident rutier.

Pe 24 februarie 2011, Anatol stătea pe scaunul din spate al maşinii din imagine. Nu a reuşit să conştientizeze ce i s-a întâmplat atunci. Îşi aminteşte doar frânturi. "În urmă la mine a fost toată lovitura. Am simţit o lovitură puternică în spate. M-am culcat şi nu puteam să mă ridic",  povesteşte tânărul.

Abia după ce a ajuns la Spitalul de urgenţă a aflat vestea care avea să-i schimbe viaţa. "Mi-a spus că este o ruptură la coloana vertebrală", relatează Anatol.

Accidentul l-a imobilizat. Luni întregi a stat la pat fără să ştie dacă va mai putea merge vreodată. "Tata m-a ajutat. El a stat cu mine, el m-a ajutat toate lunile acestea. M-a ajutat până m-am ridicat pe picioare. El îmi făcea totul", spune acesta.

Cu câteva luni în urmă, Anatol a început să meargă. Dar din cauza traumei nu se va putea întoarce la locul vechi de muncă. Până la accident, a lucrat în construcţii, apoi era şofer în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat. Acum este invalid de gradul doi şi este nevoit să trăiască din banii părinţilor: "Înainte eram sănătos. Acum nici să lucrez... Ca să lucrez undeva, trebuie să-mi caut un serviciu mai uşor".

Iar suferinţa i-a adus noi prieteni - oameni care au trecut prin coşmarul unui accident rutier.  "În perioada când eşti bolnav prietenii încep să te uite. Vorbeşti numai cu persoanele care au avut de suferit. Numai aceia te înţeleg. Vedeai o invidie că, uite, cineva putea să meargă, totul era normal, dar la noi era problematic. Să păşeşti, să mergi şi... ne învăţam să mergem din nou, totul de la zero să pornim. Cea mai mare problemă era depresia. Problema e că dacă cădeam în depresie erau şanse să nu ne mai revenim niciodată", relatează unul dintre amicii lui Anatol.

Judecata nu a emis încă o încheiere în privinţa accidentului de acum un an. Anatol nu a reuşit deocamdată să primească despăgubiri de la această femeie. Mai mult, se pare că viaţa ei nu s-a schimbat în urma accidentului. Ea nu a fost nevoită să renunţe la nimic, cum i s-a întâmplat lui Anatol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu