Umilinţe, bătăi, viol, maltratări şi multă suferinţă. Calvarul prin care a trecut o femeie bătută de soțul ei (VIDEO)

Embed:
O familie a simţit pe propria piele ce înseamnă injustiția. Violență evidentă, un abuz sexual, un suicid despre care mulţi consideră că a fost, de fapt, omor - toate acestea nu i-au convins pe oamenii legii să meargă până în pânzele albe şi să-i pedepsească pe cei vinovaţi. Eduard şi Cristina Popov creşteau trei copii. Băiatul mai mare este din prima căsătorie a femeii. Ceilalţi doi, fata şi băiatul mai mic, sunt copii comuni. Treptat, dintr-o poveste, viaţa lor s-a transformat într-un calvar.

Abuzurile au început, în special, după naşterea fetei.

"24 din 24 aproape era în stare de ebrietate, era un naţist... ."

Cristina Popov a fost bătută cu cruzime în mijlocul drumului de soţul ei, când ea era însărcinată în a şaptea lună. Asta a constatat Centrul Naţional de Medicină Legală.

Bunica Elena, mama Cristinei, a mers la organele de tutelă, să scoată copiii din familia măcinată de violenţă.

"Până la urmă instanţa de judecată s-a expus şi a respins cererea Direcției."

Motivul invocat - lipseşte infracţiunea. Şi asta deşi procurorul recunoaște că violenţa era la ordinea zilei.

"Ori de câte ori era ceartă, poliţia era chemată, era gălăgie, dezastru", a spus procurorul adjunct al sectorului Botanica, Marcel Cimbir.

Singurul raport de la medicina legală, în care sunt descrise consecinţele violenţei nu există în dosar. În vara anului 2014, familia a fost zguduită de vestea unui alt abuz - molestarea sexuală a fiicei de patru ani. Bănuit era bunicul dinspre tată.

"Copilul vorbeste despre nişte evenimente real trăite. Cauza penală pe molestarea fetiţei a fost intentată abia în 2017, ca peste câteva luni să fie încetată",a spus  specialist, Centrul Naţional de prevenire a abuzului faţă de copii, Corețchi Mocanu. 

Bunicul suspectat nu a vrut să discute cu noi, iar tatăl copilului neagă toate acuzaţiile.

"Sunt, pur şi simplu, nişte bârfe care nu au fost demonstrate",a spus tatăl copiilor.

Acum doi ani, mama copiilor a fost găsită moartă sub leagănul din curtea casei. În timp ce ancheta a constat că femeia s-a sinucis, Lidia Chiseliță este sigură de faptul că fiica sa a fost strangulată.

"Scumpa mamei, iartă-mă că nu te-am putut salva."

"Laţul este tăiat de la mijloc, în condiţiile în care atârnă, cum putea fi tăiat de la mijloc? "

"Nimeni nu a văzut-o spânzurată. Doar din cuvintele lui se știe că ea atârna acolo."

Mama Cristinei crede că fiicei sale i-au fost luate zilele în dormitor.

"Am găsit toată suprafaţa aceasta plină de sticlă. Am păstrat special bucata şi uite am găsit nu e numai una, mai sunt. ..... Eu cred că fiica a vrut să se salveze, a vrut să fugă. "

Tutorele copiilor este bunica dinspre tată. Adică, ei stau în familia presupuşilor agresori. Şi asta în ciuda faptului că dosarul de abuz sexual era atunci pe rol.

"Noi am făcut totul potrivit legii."

"Copiii trebuie să stea cu părinţii. Numai cu părinţii. Unde tatăl este binevoitor, lucrează, nu este alcoolic, duce un mod de viaţă sănătos şi are grijă de copii. "

"O să mergem şi la CEDO, dacă va fi cazul."

De la începutul anului au fost înregistrate peste 2000 de cazuri de violenţă în familie. În aproape 600 de cazuri au fost date ordonanțe de protecție.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu