Ultramaratonistul Iulian Bercu porneşte într-o expediţie în munţii Himalaya

Embed:

Ultramaratonistul Iulian Bercu a început o nouă expediţie, în cei mai periculoşi munţi din lume, Himalaya. Moldoveanul vrea să alerge la poalele Everestului, timp de 20 de zile.

Alături de el în această aventură porneşte un cunoscut sportiv din România. Expediţia promite să fie pe cât de interesantă, pe atât de periculoasă. Mâncare, sacul de dormit şi hainele termoizolante, acestea sunt lucrurile indispensabile pentru a supravieţui în munţi, spune aventurierul. 

"Vom zbura spre Kathmandu, unde vom avea câteva zile pentru a ne suplini echipamentele, care le avem. După aceea, sper că pe data de zece sau 11 vom porni spre poalele Everestului, vom face un traseu total de peste 200 de kilometri purtând cu noi tot echipamentul de care avem nevoie. Din calculele pe care le-am făcut, vom face un drum mai lung, decât traseul clasic spre tabăra de bază de la poalele Everestului", a afirmat ultramaratonistul, Iulian Bercu.

Aventura va fi una periculoasă, deoarece condiţiile climaterice din această perioadă nu sunt prielnice pentru escaladarea celui mai înalt punct de pe Pământ. Bărbaţii vor avea de înfruntat rafalele puternice de vânt, ger insuportabil şi ninsoarea.

Până la aventura din munţii Himalaya, cel mai greu obstacol pentru Iulian Bercu au fost Carpații. 

"Deja încep gerurile, timpul devine mai instabil, deobicei expediţiile acestea sunt organizate în primăvară. Sigur că am alergat în munţi complicați, şi pe Madeira, în Alpi tot nu e uşor, dar aşa de complicate trasee cum sunt în România eu nu am mai văzut în alte părţi", a menţionat ultramaratonistul, Iulian Bercu.

Despre partenerul său de expediţie, Iulian are doar cuvinte de laudă şi spune că este sigur că împreună vor reuşi. 

"În această expediţie voi pleca cu Robert Hajnal, este unul dintre cei mai mari campioni de alergare montană din România. În România el este una dintre legendele trail running-ului, stabilind recorduri valabile până acum la majoritatea cursele de alergare montană din România", a spus ultramaratonistul, Iulian Bercu.

Sportivul deocamdată nu ştie când se va întoarce, dar promite să împărtăşească internauţilor, zilnic, experienţa sa din Himalaya. 

Lasă un comentariu