Ultimul sondaj înainte de alegerile parlamentare: PDM câştigă încrederea a tot mai mulţi moldoveni

Embed:

Partidul Democrat câştigă încrederea a tot mai mulţi oameni. Formaţiunea se află pe locul doi în preferințele electoratului. Democrații devansează blocul creat de binomul PAS-PPDA şi îi ajunge din urmă pe socialişti, care sunt în scădere. Sunt concluziile celui mai proaspăt sondaj realizat de IMAS în colaborare cu compania americană Lake Research Partners. 

Potrivit sondajului IMAS, la alegerile parlamentare din 24 februarie trei partide şi un bloc electoral vor accede în viitorul Parlament. Este vorba despre PSRM, PDM, blocul PAS-PPDA şi Partidul "Şor". 

Cei mai mulţi alegători, mai exact 26 la sută, îşi vor da votul pentru socialişti. Deşi aceştia se mențin în topul preferințelor electoratului, formaţiunea continuă să piardă din susţinători, aproape 3 puncte procentuale în trei luni. 

În schimb, Partidul Democrat se bucură de tot mai multă încredere. Formațiunea condusă de Vlad Plahotniuc este pe locul doi şi a devansat blocul binomului PAS-PPDA. Pentru PDM şi-ar da voturile 19,4 la sută dintre alegători comparativ 18,4 procente faţă de acum o lună şi cu aproape trei puncte procentuale mai mult față de decembrie anul trecut.

În acelaşi timp, sondajul arată că binomul PAS-PPDA şi-a dezamăgit o bună parte din electorat. Pentru blocul Maiei Sandu şi al lui Andrei Năstase ar vota 16,8 la sută dintre moldoveni, în scădere cu 2,2 puncte procentuale timp de o lună şi cu aproape 2 puncte procentuale față de decembrie 2018.

Sondajul mai arată că în Parlament ar accede și Partidul "Șor". Pentru această formațiune ar vota 7,5 la sută din alegători sau cu peste 2 la sută mai mulţi decât la sfârşitul anului trecut. 

Sondajul IMAS a fost făcut în perioada 3 - 16 februarie, pe un eșantion de 1521 de participanţi din 124 localități. Marja de eroare este de 2,5 procente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu