Ultimul discurs al lui Obama în calitate de preşedinte SUA. Ce promisiune a făcut poporului american

Embed:

Barack Obama și-a luat rămas bun de la poporul american, după opt ani de mandat în fruntea primei puteri mondiale și a rostit ultimul discurs în calitate de președinte al Statelor Unite.

Liderul de la Casa Albă a apărut în fața a 18.000 de oameni alături de familia sa și vicepreședintele Joe Biden. El le-a spus americanilor că lasă ţara mai puternică şi mai prosperă și le-a mulțumit pentru sprijinul și încrederea acordată. 

”În această seară e rândul meu să adresez mulțumiri. În fiecare zi am învățat de la voi. Am devenit un președinte mai bun și un om mai bun datorită vouă", a declarat Barack Obama. 

Președintele în exercițiu a făcut bilanţul celor două mandate, a făcut o trecere în revistă a principalelor sale realizări și a declarat că lasă America mai puternică şi mai prosperă decât a primit-o:

"Dacă v-aş fi spus acum opt ani că America va ieşi dintr-o recesiune gravă, îşi va relansa industria auto şi va avea mai multe locuri de muncă noi ca oricând în istorie, mi-aţi fi spus că avem aşteptări prea mari. Totuşi, asta am reuşit să facem."

Barack Obama a recunoscut că mai sunt încă multe de făcut și nu a ezitat să-i dea câteva sfaturi succesorului său Donald Tump, care în 20 ianuarie va prelua puterea.

Spre finalul discursului, Obama le-a promis americanilor că va continua să le fie alături ca cetăţean.

Când a vorbit despre familia sa, şi mai ales despre soția sa Michele, pe care a numit-o cea mai bună prietenă, liderul de la Casa Albă a fost copleșit de emoții:

"Ai preluat un rol pe care nu l-ai cerut și l-ai personalizat cu grație, hotărâre, stil și bună dispoziție."

Barack Obama a vorbit de la tribuna unui centru de conferințe din Chicago la câteva străzi de locul unde a ţinut discursul de mulţumire la câştigarea primului mandat, în 2008. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu