Ultimele pregătiri pentru masa de Revelion. Recomandările medicilor gastrologi

Embed:

Deşi nu a mai rămas mult până când orologiul va anunţa trecerea în noul an, mulţi dintre moldoveni roiesc prin magazine pentru a face ultimele cumpărături pentru masa festivă. 

Combinarea alimentelor grase cu băuturile alcoolice constituie un pericol pentru organism, ne atenţionează medicii gastrologi. 

 "Mai bine să alegem carne slabă, peşte slab. Răcitura o vom pune pe masă doar pentru decor, deoarece dăunează mult sistemului digestiv", a recomandat medicul gastrolog, Victoria Babiţchi. 

De pe masa festivă nu trebuie să lipsească fructele şi legumele proaspete

"Recomand tortul pentru ziua de 1 ianuarie, când o să vă treziţi dimineaţa şi atunci puteţi liniştit să mâncaţi o felie de tort cu ceai", a adăugat  Victoria Babiţchi.

Nu toate băuturile alcoolice sunt potrivite pentru masa de sărbătoare. Oenologii ne recomandă soiurile de vinuri albe şi roşii şi spumant

"Vinul alb, cu peşte şi pasăre şi cu un sos alb, de ciupercă. Vinurile roşii se vor consuma cu carne roşie de vită, de berbecuţ, mai puţin grasă de porc. O şampanie brut poate fi ca un aperitiv iar o şampanie demidulce se potirveşte la desert, cu fructele", a spus oenologul, Boris Găină.  

Dacă optăm, totuşi, pentru băuturile tari, nu uităm că excesul poate avea consecinţe nefericite.   

Potrivit medicilor, la o masă nu este bine să bem mai mult de 60 de mililitri de tărie. Jumătate din acest volum trebuie consumat înainte de petrecere, iar restul, după mâncare, cu fructe.

Potrivit gastrologilor, numărul persoanelor cu afecţiuni digestive creşte în timpul sărbătorilor cu aproximativ 40 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu