ULTIMELE CUVINTE ale jurnalistului omorât la Istanbul. O înregistrare audio, pe care se aude vocea jurnalistului, a ajuns în presa locală

Site-ul de știri Haberturk a dat publicității primele citate din înregistrarea audio cu ultimele momente dinaintea uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi, pe 2 octombrie, în consulatul saudit din Istanbul.

Dă-mi drumul la mână! Ce faci?”, spune Khashoggi, care la intrarea în consulat a fost, cel mai probabil, înhățat de patru bărbați din comandoul însărcinat cu asasinarea sa, la intrarea în biroul A, de unde se luau vizele, scrie haaretz.com.

Jurnalistul a fost dus apoi în biroul B, unde au venit încă 3 indivizi, inclusiv presupusul lider ucigașilor, Maher Abdulaziz Mutreb.

 „Trădătorule! Vei fi tras la răspundere”, îi spune acesta lui Khashoggi, potrivit înregistrării consultate de Haberturk.

Sursa citată mai scrie că, în rest, pe bandă se aude întreg scandalul care a precedat uciderea jurnalistului, care a și fost torturat.

Ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a respins relatările conform cărora prinţul moştenitor Mohammed bin Salman este cel care a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi.

Noi, în regat, ştim că astfel de afirmaţii despre prinţul moştenitor sunt total nefondate şi le respingem categoric”, a spus Adel al-Jubeir pentru cotidianul Asharq al-Awsat.

Mass-media americane au relatat recent că CIA a ajuns la concluzia că Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Khashoggi, editorialist la Washington Post şi un critic dur al prinţului moştenitor saudit

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu