ULTIMATUM pentru şoferii moldoveni cu maşini înmatriculate în stânga Nistrului şi în străinătate (VIDEO)

Embed:

De la 1 aprilie 2017, şoferii care au viză de reşedinţă pe teritoriul din dreapta Nistrului, dar automobilele lor sunt înmatriculate în stânga Nistrului, nu vor mai avea voie să circule pe drumurile naţionale, iar maşinile vor fi reţinute. Pentru a evita acest lucru, conducătorii auto au la dispoziţie o lună de zile pentru a-şi înmatricula automobilele în ţara noastră. Anunţul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu. 

În cadrul unui briefing, Armaşu a anunţat că astăzi a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern care stabileşte procedura de înmatriculare a automobilelor din raioanele din stânga Nistrului şi în municipiul Bender. 

"Vămuirea tuturor automobilelor pot fi făcute la 39 de posturi vamale. Regimul de lucru al posturilor vamale poate fi găsit pe site-ul Serviciului Vamal. Pentru plasarea în regim de import şi înmatriculare în Republica Moldova, deţinătorii de autoturisme care au fost înmatriculate în raioanele din stânga Nistrului vor completa o declaraţie pe propria răspundere.
Procedura va mai fi valabilă până la 1 aprilie. După 1 aprilie, cetăţenii care au viza de reşedinţă în stânga Nistrului şi deţin plăcuţe de înmatriculare din regiunea respectivă, vor circula liber pe teritoriul Republicii Moldova, însă cei care au reşedinţă în dreapta Nistrului şi au plăcuţe de înmatriculare în stânga Nistrului nu vor mai avea dreptul să circule, iar automobilele vor fi reţinute", a anunţat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu. 

Totodată, autoturismele cu înmatriculare în străinătate vor putea să se afle pe teritoriul ţării până la 180 de zile. După această perioadă, automobilele ori vor fi scoase de pe teritoriul ţării ori vor putea circula doar după ce şoferii vor achita toate taxele necesare.

Autoturismele cu numere din străinătate şi mai vechi de 10 ani nu vor mai putea fi înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

De la 1 ianuarie şi până la 24 februarie au fost înmatriculate 7.843 de autoturisme, iar la bugetul de stat au fost încasate 182 milioane de lei.

Cele mai multe autoturisme au avut plăcute de înmatriculare din Bulgaria şi Lituania.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu