ULTIMATUM la Primărie. Radu a cerut soluţii pentru fluidizarea traficului şi salubrizarea oraşului

Embed:

Se caută soluţii pentru traficul infernal din Capitală. Primarul interimar Silvia Radu vrea acţiuni concrete pentru ambuteiajele interminabile. Ea a cerut reprezentanţilor Direcţiei Transport să prezinte, până vineri, un plan în acest sens, iar în caz contrar - aşteaptă demisii.

"Dar am o foarte mare rugăminte la dumneavoastră - nu-mi aduceţi explicaţii şi poveşti de genul că nu există bani la Primărie, că nu avem posibilitate de a rezolva problemele şi avem prea multe probleme birocratice de gestiune", a declarat primarul interimar, Silvia Radu. 

Şi locuitorii Capitalei spun că ambuteiajele sunt o problemă.

"Merg la muncă prin zona Gării Feroviare. Acolo sunt mereu ambuteiaje."

"E foarte dificil de circulat."

"Eu traversez Ciocana - Centru, Alecu Russo, bulevardul Moscova, acolo sunt şi la tipografie. De la ora 8 până la 9. Şi seara de la 17:30 până la 19."

Şeful adjunct al direcţiei a declarat că de vină este infrastructura veche a Capitalei, iar o soluţie ar fi drumurile de ocolire.

"Oraşul Chişinău a fost construit cu străzile actuale pe care le avem, pentru un număr maxim de 90-100 de mii de unităţi de transport. În prezent deja avem înregistrate sunt trei sute de mii de unităţi de transport", a declarat şeful adjunct al Direcţiei Transport a Capitalei, Vitalie Butucel. 

O altă problemă sesizată de edilul interimar este salubrizarea municipiului. Potrivit Silviei Radu, deşi există o mulţime de instituţii care se ocupă de curăţenie, în oraş este mizerie.

"Domnilor directori, voi sunteţi mulţi cei care sunteţi responsabili de curăţenia în Municipiului Chişinău. Unul răspunde de spaţiile verzi, altul de trotuare, altul de gunoiul stradal. Îmi fac închipuirea şi imaginaţia că chiar vă purtaţi gunoiul unul de la altul", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu. 

Locuitorii Capitalei spun, la rândul lor, că şi-ar dori să trăiască într-un oraş mai curat.

"Nu e aşa de curat, chiar şi în Centru. Nu vedeţi singuri că în fiecare zi se face curat. Sau oameni nu le ajung la Primărie sau eu nu ştiu."

"Am trăit în alte oraşe şi ele sunt mult mai curate. Este problemă şi cu urnele de gunoi, e dezastru, ar trebuie să fie mai multe."

Silvia Radu a mai cerut şi un raport despre cât de pregătită este municipalitate de sezonul rece.

Vineri, va fi organizată o şedinţă în care se va discuta despre materialul antiderapant care trebuie cumpărat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu