ULTIMATUM la Guvern! Ce trebuie să facă Ministerul Transporturilor până la sfârşitul săptămânii

Embed:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, trebuie să prezinte până la sfârşitul acestei săptămâni un plan concret de acţiuni, coordonat cu Delegaţia Uniunii Europene în Moldova, pentru a reuşi extinderea proiectului de reconstrucţie a traseului Chişinău - Ungheni. Solicitarea a fost făcută de premierul Pavel Filip. 

Potrivit prim-ministrului, această situaţie afectează imaginea ţării atât în faţa cetăţenilor, cât şi a partenerilor externi. 

"Suntem într-o situaţie paradoxală: avem bani suficienţi pentru reparaţia drumurilor, dar avem probleme pentru că lucrurile merg prost. Mă refer la traseul Chişinău - Ungheni. Avem efectuate lucrări doar la nivel de 23 de procente. Data limită este ianuarie 2017. Domnule ministru Chirinciuc, noi am vorbit odată cu referinţă la toate drumurile care sunt reparate. Dar vreau ca până la sfârşitul acestei săptămâni să prezentaţi un plan concret de acţiuni, coordonat cu delegaţia UE, ca să extindem acest proeict. În cazul acceptului de extindere, să veniţi cu propuneri concrete care să asigure controlul şi implementarea proiectului sub evidenţa personală. În cazul dat, nu atât că este taxat Guvernul şi cetăţenii, dar avem şi de pierdut în imagine. Şi îngrijorările UE sunt fireşti: oamenii cunosc că sunt reparate din bani europeni, dar avem întârzieri", a spus premierul Pavel Filip. 

PUBLIKA.MD aminteşte că pentru reabilitarea a 92 de kilometri pe traseul Chişinău - Ungheni, Banca Europeană pentru Investiţii a acordat peste 80 de milioane de euro. Lucrările de reabilitare a traseului Chișinău-Ungheni urmau să fie gata până în data de 1 august 2016.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu