ULTIMA zi pentru înscrierea în cursa electorală. Câți candidați au fost înregistrați până în prezent

Embed:

Cei care vor să devină aleşi locali au ultima şansă să se înscrie în luptă pentru scrutinul din 14 iunie. Consiliile electorale de circumscripţie din ţară încheie, astăzi, primirea dosarelor pentru înregistrarea în cursă.

Doritorii de a candida pentru primării şi consilii locale vor putea depune actele necesare până la ora 17.00, după care va avea loc tragerea la sorţi în urma căreia se va stabili ordinea pe buletinele de vot. Potrivit legislaţiei electorale, toţi pretendenţii pot fi înregistraţi timp de şapte zile din data depunerii dosarelor. Adică, până în 21 mai urmează să fie stabilită lista tuturor candidaţilor din ţară. Fiecare concurent se poate lansa oficial în campania electorală doar din momentul înregistrării.

Până în prezent, Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău a înregistrat 11 candidaţi pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău. La Bălţi, pentru fotoliul de edil concurează opt persoane, iar la Comrat sunt patru candidaţi. În Cahul, în cursa pentru primăria oraşului s-au înregistrat şapte persoane, iar în oraşul Ungheni s-au înscris până acum cinci pretendenţi.

Alegerile locale generale se vor desfăşura în data de 14 iunie. La scrutin urmează să fie aleşi 898 de primari, şi peste 12.500 de consilieri. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu