Ultima zi de înscriere la selecția națională Eurovision 2018. Ce artişti vor să cucerească Europa

Embed:

Astăzi a fost ultima zi în care doritorii de a participa la selecţia naţională Eurovision 2018 au putut să îşi depună dosarele. Ca de obicei, majoritatea a ales să intre în concurs pe ultima sută de metri.

Printre interpreţii deja cunoscuţi îşi fac loc şi oameni de rând, care speră să se afirme şi să devină cunoscuţi.

Moş Tudor Bumbac are 76 de ani şi şi-a încercat norocul la Eurovision şi în acest an după ce în anii precedenţi nu a trecut de preselecţia naţională.

Bărbatul, care a lucrat aproape 50 de ani medic dermatolog, spune că se simte deja mai pregătit şi a venit să cucerească publicul cu o piesă nouă scrisă chiar de el.

"Eu nu pretind la locuri înalte, nu sunt nici compozitor, nici poet, nici interpret. Cred că cei care mă vor asculta vor uita de toate problemele, se vor linişti şi vor avea o dispoziţie bună", a spus Tudor Bumbac, participant la Eurovision.

Iar, Vitalie, cu numele de scenă Denny Feyton vrea să participe la Eurovision pentru a doua oară. A pregătit un cântec în limba engleză.

"Este o dată în an, este interesant, doar să participi este deja foarte bine, nu am planuri deosebite. Important e să participi, să arăţi că lucrezi, să arăţi piesa", a spus interpretul Denny Feyton.

Tot astăzi în ultima zi a depus dosarele formaţia DoReDoS, care speră să cuceească publicul cu o piesă scrisă de faimosul interpret rus Filip Kirkorov.

"Sperăm să fie cu brio pentru noi anul acesta, mai ales că avem o piesă foarte bună", a declarat Evgheni Andrianov, membrul trupei DoReDoS.

Piesa cu care vrea să participe Felicia Dunaf la Eurovision a fost gata abia acum două zile şi este scrisă de un compozitor din Marea Britanie. Interpreta nu a reuşit încă să înveţe piesa.

"Poţi să ne cânţi ceva? Dar nu ştiu, chiar nu ştiu piesa sorry, am inregistrat-o cu foaia lângă", a spus interpreta Felicia Dunaf.

Organizatorii susţin că în ultima zi numărul celor care şi-au depus dosarul a crescut faţă de anii precedenţi.

"Ultima zi este cea mai aglomerată, nu ştim din care motiv, dar în fiecare an este acelaşi lucru. Avem participanţi, nume necunoscute care sunt pentru prima oară, avem interpreţi care sunt deja cunoscuţi cu acest concurs. Avem şi nişte surprize de genul pieselor mai neobişnuite şi participanţii mai neobişnuiţi", a spus Teodor Guţu, organizatorul etapei naționale a concursului Eurovision.

Reprezentantul Republicii Moldova la Concursul Internaţional Eurovision 2018 va fi selectat în urma a trei etape: audițiile LIVE, semifinala națională, ce va avea loc la data de 22 februarie și Finala națională, ce se va desfășura pe 24 februarie.

Anul trecut, ţara noastră a fost reprezentată la concurs de formaţia Sunstroke Project, care a obţinut locul trei, reuşind cea mai bună performanţă de până acum cu piesa "Hey mamma.

În acest an competiţia se va desfăşura în luna mai, la Lisabona, Portugalia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu