Ultima zi de campanie: Năstase a împărţit pliante, iar Ceban a susţinut o conferinţă de presă

Embed:

Cei doi candidaţi la fotoliul de edil al Capitalei, Andrei Năstase şi Ion Ceban, au profitat din plin de ultima zi de campanie electorală şi s-au promovat care şi cum a putut mai bine. Dacă Năstase a ieşit împreună cu echipa sa prin mulţime, a împărţit pliante trecătorilor, iar ulterior a îndemnat oamenii din faţa Catedralei Mitropolitane din Chişinău să-l voteze, atunci contracandidatul său, socialistul Ion Ceban a ieşit în faţa presei de unul singur, în sediul PSRM. 

Năstase: Nu a avut nimeni grijă să vă dea un pliant.
Trecătoare: Nu.
Năstase: Vi-l dau eu. Vă rog să ieşiţi la vot."

Nu a avut însă răbdare să asculte opiniile mai multor trecători cărora le-a cerut să iasă la vot.

Trecător 1: Credeţi că aşa o să fie?
Năstase: Bineînţeles. Sărut mâna. Ieşiţi la vot în 3 noiembrie.
Trecător 1: Dacă credeţi, înseamnă că o să biruiţi.
Trecător 2: Bună ziua. Ne-am mai întâlnit cu dumneavoastră. Cum vă merge?
Năstase: Foarte bine. Nimeni încă nu ne invidiază, dar după 3 noiembrie toţi ne vor invidia.
Trecător 1: Andrei Năstase. 

Andrei Năstase nu a evitat nici de această dată să se dea în spectacol. Chiar dacă duminică, la urnele de vot sunt aşteptaţi doar locuitorii Chişinăului, candidatul blocului ACUM a încercat să-i convingă şi pe unii turişti să-l susţină.


Năstase: Bună ziua! Sunteţi de la Cluj, Braşov, Timişoara, Iaşi?
Trecător: Nu. Spania.
Năstase: Cum sunteţi?
Trecător: Perfect. Dar dumneavoastră?
Năstase: Bine. De unde sunteţi?
Trecător: Vă adresaţi alegătorilor?
Năstase: Da. Mulţumesc.  

Ironia sorţii a făcut ca în timp ce împărţea pliante, Năstase să dea printre trecători chiar de mama contracandidatului său, Ion Ceban.

Năstase: Bună ziua, doamnă. Să vă dau un pliant.
Mama lui Ceban : Mulţumesc.
Trecătoare: Asta-i mama lui Ceban.
Năstase: Să fie sănătoasă.  

La scurt timp după ce Năstase şi-a încheiat conferinţa din scuarul Catedralei, în faţa presei, a ieşit şi socialistul Ion Ceban. Dacă Năstase a venit însoţit de mai mulţi membri ai blocului ACUM şi susţinători de-ai săi, atunci Ceban a ieşit singur la tribuna de la sediul PSRM. El i-a îndemnat pe oameni să iasă la vot într-un număr cât mai mare. Acesta a ţinut să reitereze că dacă ajunge primar va insista să facă, în cadrul Consiliului Municipal Chişinău, o coaliție cu cei din blocul "ACUM"

"Am obosit să dăm orașul pe mâinile celor care sunt neprofesioniști, incompetenți şi știu să vorbească frumos doar de pe foaie. Riscul e prea mare ca să alegem un primar de Chișinău, iarăși, incompetent care nu cunoaște problemele municipiului. Vreau să vă rog să nu mai facem aceste experimente", a declarat Ion Ceban. 

Socialistul Ion Ceban şi candidatul Blocului "ACUM" Andrei Năstase vor lupta duminică pentru fotoliul de primar al Capitalei, după ce ambii au trecut în turul doi.

 

Lasă un comentariu