Ultima zi de campanie electorală pentru referendum se încheie la miezul nopţii

Embed:

Ultima zi de campanie electorală pentru referendum se încheie astăzi, la miezul nopţii. După orele 24 şi până la închiderea urnelor, duminică seara, la ora 21.00, partidele nu mai au dreptul să-şi promoveze mesajele electorale în public, iar televiziunile trebuie să scoată de pe post spoturile electorale.

Peste cinci ore, partidele politice care s-au înregistrat în cursa pentru referendum nu vor mai putea să facă propagandă electorală. Pentru prima dată însă, conform ultimelor modificări la Codul Electoral, panourile electorale vor putea rămâne în stradă fără să încalce legea.

Cei care în ziua referendumului nu se vor putea, din varii motive, deplasa la secţia de votare, pot solicita până mâine seara, printr-o cerere la biroul electoral, votarea la domiciliu. O asemenea cerere va putea fi depusă şi duminică, doar că împreună cu ea alegătorul va trebui să prezinte şi un certificat medical.

Moldovenii sunt chemaţi pe 5 septembrie să decidă procedura de alegere a şefului statului - prin vot universal, al tuturor cetăţenilor, sau în Parlament.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu