Ultima zi de campanie electorală în Franţa. Duminică, francezii îşi vor alege preşedintele

Embed:

Campania electorală din Franţa este pe ultima sută de metri. Candidaţii pentru fotoliul de la Paltul Elysee mai au la dispoziţie o singură zi ca să convingă alegătorii să-i voteze în primul tur al scrutinului prezidenţial, care se va desfăşura duminică.

Campania electorală se încheie astăzi la miezul nopţii. Aşa că principalii candidaţi, Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande, fac ultimile promisiuni.

"Mesajul meu pentru poporul francez este unul foarte simplu: nu ne putem permite să mărim cheltuielile. În perioada de criză, mi-am propus să protejez francezii", a declarat preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.

"Acţiunile mele sunt îndreptate spre a înregistra o creştere economică. Resping austeritatea. Avem o datorie lăsată de actualul preşedinte. Deficitul bugetar este o preocupare importantă şi noi trebuie să depunem eforturi", a spus Francois Hollande.

Ultimul sondaj de opinie arată că Francois Hollande îl depăşeşte pe Nicolas Sarkozy în preferinţele alegătorilor francezi. Astfel, pentru Hollande ar vota 30 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot, iar pentru Sarkoyz - 26,5 %. Duminică sunt aşteptaţi la urne aproximativ 45 de milioane de francezi. Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa este programat pentru 6 mai.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu