Ultima zi când mai poţi admira covorul de viole din centrul Capitalei. Ce se va întâmpla cu florile

Embed:

Astăzi e ultima zi în care locuitorii Capitalei mai pot admira covorul de flori din scuarul Catedralei Nașterea Domnului. În cadrul ședinței operative a Primăriei, Silvia Radu le-a mulțumit tuturor celor implicați în proiect.

"Deși mulți politicieni au încercat să manipuleze și să lanseze minciuni în adresa acestui proiect, eu cred că Chișinăul, ați văzut și voi, a ajuns în presa internațională. După mulți ani, orașul nostru este menționat pozitiv", a declarat primarul general interimar, Silvia Radu. 

Cele două sute de mii de panseluţe vor continua să bucure ochii oamenilor, întrucât vor fi replantate în parcurile din oraș.

"O mare parte din flori vor fi păstrate în aceste două grădini publice, Ștefan cel Mare și Sfânt și în grădina Catedralei. Dar câte vreo 60 de mii de exemplare vor fi plantate în răzoarele sau în rondoanele cu flori din sectoarele administrative", a declarat șefa Întreprinderii Municipale Spații Verzi, Galina Leahu. 

Șefa de la Spații Verzi a făcut apel către locuitorii Capitalei să se implice şi ei, dacă îşi doresc un oraș mai frumos.

"În cazul în care vor observa cei care îndrăznesc să fure florile acestea sau îndrăznesc să parcheze mașini peste flori să anunțe neapărat organele de poliție. Lumea vine și ajută, dar nu vine și critică", a declarat Leahu. 

Primarul Silvia Radu își dorește ca începând de anul viitor, în Capitală să fie organizat un Festival al Florilor.

Edilul negociază cu Guvernul crearea unei sere cu flori pentru a fi plantate prin oraș în fiecare primăvară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu