Ultima zi a campaniei electorale. Cum se vor "duela" concurenţii în Ziua Tăcerii

Embed:

Astăzi este ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din data de 30 noiembrie. Sâmbătă este Ziua Tăcerii, iar concurenţii se vor putea "duela" doar în afişe, pliante, panouri stradale şi publicitate on-line. 

Pe buletinul de vot vor figura 25 de concurenţi, adică 20 de partide, un bloc electoral şi patru candidaţi independenţi. În ziua alegerilor, ordinea publică în preajma celor 1 978 de secţii de votare din ţară va fi asigurată de peste 4 600 de poliţişti.

Potrivit datelor oficiale, în timpul campaniei, s-au înregistrat 267 de abateri privind amplasarea publicităţii electorale şi 7 incidente în cadrul întrunirilor electorale. Din acest motiv, au fost deschise trei cauze penale. Pentru scrutinul de duminică, au fost tipărite peste trei milioane de buletine de vot.

Partidul "Patria", al cărui cap de afiș este omul de afaceri Renato Usatîi, ar putea fi exclus din cursa electorală pe motiv că formaţiunea a cheltuit în campanie bani din străinătate, lucru interzis de legislaţia electorală.

O decizie în acest sens a fost luată joi de către magistraţii Curţii de Apel. Aceasta, însă, poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu