Ultima vizită în Moldova. Preşedintele Bulgariei, decorat de şeful statului cu "Ordinul Republicii"

Embed:

Președintele Bulgariei și-a primit Ordinul Republicii cu care a fost decorat anterior de șeful statului Nicolae Timofti. În schimb, acesta i-a oferit omologului său moldovean cea mai înaltă distincție  a țării sale.

Întâlnirea dintre Rosen Plevneliev și Nicolae Timofti, ambii pe final de mandat, a avut loc ieri, la Chișinău. 

Şeful statului bulgar, Rosen Plevneliev, a fost întâmpinat la Reşedinţa de Stat cu onoruri militare.

Ulterior, preşedintelui Bulgariei i-a fost înmânat "Ordinul Republicii".

Şi preşedintele Nicolae Timofti a fost decorat de către omologul său, pentru dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre cele două ţări.

Aceasta este ultima vizită întreprinsă de către actualul lider de la Sofia în Moldova. După alegerile de duminică din Bulgaria, țara va fi condusă de socialistul Rumen Radev.

"Prin întâlnirea noastră de astăzi vrem, să transmitem preşedinţelor aleşi, o ştafetă simbolică a prieteniei noastre tradiţionale. Indiferent de culoarea politică a preşedinţelor şi Guvernelor, relaţiile bilaterale vor fi întotdeauna excelente", a declarat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. 

"Susţinem Republica Moldova în procesul de integrare europeană. De asemenea, o ajutăm să se afirme în cadrul Parteneriatului Estic, în special în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor cu Uniunea Europeană", a declarat preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev. 

Rosen Plevneliev s-a întâlnit și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, dar și cu șeful Executivului, Pavel Filip. Oficialii au discutat despre relaţiile economice dintre cele două țări.

Vizita la Chișinău a președintelui bulgar se încheie astăzi.

Ieri, la vinăria de la Cricova a fost organizat și un prânz în cinstea înaltului oaspete.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu