Ultima SUPER-LUNĂ din acest an. Imagini spectaculoase din Chișinău

Astăzi, 14 decembrie are loc ultima super-lună din acest an. Momentul când luna se află la o distanță mai mică de Terra. Următorul moment când luna va mai fi atât de aproape se va întâmpla în 2034. 

În Chișinău super-luna a fost deja fotografiată de mai mulți cititori ai Publika.MD care ne-au trimis imaginile la redacție. Vă invităm să vedeți pozele în galeria foto. 

Super-Luna din 14 noiembrie a fost cea mai "mare" Lună plină observată pe cer din 1948 și până în prezent, conform site-ului SPACE.com care publică o listă de cinci lucruri inedite despre acest fenomen de Lună plină la perigeu.  

Dimensiunea Lunii va fi cu aproximativ 15 la sută mai mare și cu 30 la sută mai strălucitoare decât în mod obișnuit. Și asta deoarece corpul ceresc se va afla la o distanță mai mică de Terra.

Cea mai strălucitoare Super - Lună din ultimii 68 de ani a apărut pe cer în noaptea din 14 noiembrie, iar conform NASA următorul fenomen de acest fel, cu o asemenea intensitate se va produce în data de 25 noiembrie 2034.

Fenomenul de Super-Lună se produce atunci când Luna plină este la perigeu (cel mai apropiat punct de Pământ al orbitei sale eliptice), rezultatul fiind o noapte cu o Lună mai mare și mai strălucitoare decât de obicei. 

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe dresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu