ULTIMA ORĂ! Vlad Filat a fost eliberat din închisoare

Embed:

(UPDATE 16:20) Vitali Catană, jurist: "Sandu este fericită că i s-a împlinit visul. Sper ca Vlad Filat să ne lasă în pace şi să nu ne obosească cu prezenţa sa pe scena politică, să aibă bunul simţ şi să se retragă undeva. Nu cred că va prelua Blocul ACUM, cel puţin acum. 

Mă deranjează că cetăţenii sunt în pierdere. Miliardele au dispărut. Unul din protagoniştii acestei hoţii, Vlad Filat este la libertate. Fiul său la Londra cheltuia câte o mie de euro doar pentru trai, iar cetăţenii sunt în pierdere".

Roman Mihăeş, comentator politic: Vlad Filat a fost eliberat pe filiera Kremlinului. Cineva a decis să grăbească eliberarea lui. E vorba probabil de câteva dosare importante şi alegerile  prezidenţiale. Eu văd misiuni în faţa lui Vlad Filat din partea Kremlinului, drept mulţumire pentru eliberare: Să ajute Kremlinul să câştige candidatul Kremlinului la prezidenţiale şi doi ţine de furtul miliardului. Vlad Filat va trebui să plătească pentru această eliberare. Vlad Filat este un tip foarte răzbunător. Filat va rămâne în Republica Moldova. 

(15:36) Vlad Filat a fost eliberat din Penitenciarul 13. Informaţia a fost confirmată de către unul dintre avocaţii acestuia, dar şi de către purtătorul de cuvânt al instituţiei penitenciare, Oleg Pantea.

Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, Vlad Filat a fost eliberat în jurul orei 14:00.

Potrivit avocatului lui Filat, acesta a fost eliberat după ce a executat două treimi din pedeapsă şi a fost eliberat înainte de termen. Decizia a fost luată astăzi de judecătoria Chişinău, cu sediul în sectorul Ciocana. 

Fostul premier mai avea de ispăşit 2 ani, 11 luni şi 3 zile de închisoare. Filat a fost eliberat după ce a executat două treimi din pedeapsa acordată pentru corupere pasivă și trafic de influență. Decizia a fost luată astăzi de judecătoria Chişinău, cu sediul în sectorul Ciocana şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile în instanţa superioară de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Cererea privind eliberarea condiţionată înainte de termen din închisoare a fost expediată la Judecătoria Chişinău de către directorul interimar al penitenciarului nr. 13, Andrei Saracuţa, în data de 12 noiembrie.  Solicitarea a fost înregistrată a doua zi. Potrivit administraţiei penitenciarului, Filat şi-a ispăşit două treimi din pedeapsă şi a realizat programul individual cu privire la planificarea executării pedepsei penale.

Recent, Vlad Filat a împlinit patru ani de când a fost încarcerat. Pedeapsa i-a fost redusă cu 709 zile, prin două decizii, din 30 iulie şi 28 octombrie, de către Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana. Anii pe care i-a petrecut în închisoare plus cele 709 zile de penitenciar de care a fost scutit, constituie mai mult de două treimi din pedeapsa pe care o avea de executat. Mai exact, 6 ani.

Procurorii nu au fost la şedinţa de judecată, spune şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, pentru că în acest caz nu este prevăzută prezenţa procurorilor. Totodată, Procuratura nu a fost informată despre solicitarea ca Filat să fie eliberat.

La scurt timp de la eliberare, Vlad Filat a fost înregistrat pe Viber, dar şi pe Telegram.

Amintim că fostul premier a fost condamnat în vara anului 2016 la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influență. Fostul prim-ministru a fost reţinut în octombrie 2015. Totul a pornit de la autodenunțul omului de afaceri Ilan Șor, care a spus că Filat ar fi estorcat de la el bani, bunuri, între care maşini şi bijuterii de lux, estimate la 250 de milioane de dolari. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu