ULTIMA ORĂ! Viorel Morari, plasat în arest pentru 20 de zile

Embed:

Fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a primit 20 de zile de arest. Decizia a fost luată cu puţin timp în urmă de magistraţii Judecătoriei Chişinău, cu sediul la Ciocana. Morari este învinuit de abuz în serviciu și fals în acte publice.

Viorel Morari a compărut în faţa instanţei, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor în perioada în care deţinea funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie. Încă sâmbătă, Morari a cerut recuzarea celor trei procurori care instrumentează cauza, însă cererea i-a fost respinsă.

Totodată, procuratura infirmă declaraţiile lui Morari, care spune că învinuirile la adresa lui ar fi incorecte şi neclare. În context, reprezentanţii instituţiei afirmă că poziția apărării este subiectivă, menită să inducă în eroare opinia publică. Mai mult, Morari spune că dosarul său este unul politic, ticluit la comanda preşedintelui Igor Dodon şi al Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Ultimii nu au comentat deocamdată acuzaţiile lui Morari. 

Amintim că, în data de 9 decembrie, Viorel Morari a fost suspendat din funcție, pentru o perioadă de o lună, printr-o dispoziție a procurorului general Alexandr Stoianoglo, iar vinerea trecută el a fost reţinut pentru 72 de ore. Infracțiunile care i se încriminează ar fi fost comise în martie 2017.

loading...

Lasă un comentariu