ULTIMA ORĂ! SUA ar fi început transferul de ARME NUCLEARE STAŢIONARE în Turcia spre România

Embed:

SUA ar fi început transferul de arme nucleare staționate în Turcia spre România, pe fondul deteriorării relațiilor dintre Washington și Ankara, afirmă joi EurActiv.com, citând două surse independente, scrie Agerpres.ro.

Armele provin de la baza americană de la Incirlik (Turcia), scrie EurAciv, care aminteşte că, în timpul loviturii de stat eşuate din Turcia, curentul electric a fost tăiat în baza militară, iar avioanele staţionate au primit interdicţie de zbor, odată cu închiderea spaţiului aerian turc.

Acţiunea de mutare este foarte anevoioasă, atât tehnic, cât şi politic, dar survine ca urmare a răcirii relaţiilor dintre SUA şi Turcia, pe fondul tentativei de lovitură de stat de la Ankara.

"Nu e uşor să muţi peste 20 de focoase nucleare", a declarat o sursă citată de EurActiv.

Destinaţia focoaselor nucleare este baza de la Deveselu, care adăposteşte scutul antirachetă construit de SUA în România şi recent declarat operaţional. Construirea acestui obiectiv militar în România a răcit şi mai mult relaţiile dintre ţara noastră şi Rusia, care se vede ameninţată de rachetele instalate la Deveselu, în ciuda asigurărilor SUA că scutul este strict defensiv şi nu are componentă ofensivă.

Ministerul român de Externe neagă cu fermitate informaţia, la solicitarea EurActiv.

"Răspunzând solicitării dvs, Ministerul român al Afacerilor Externe neagă cu fermitate informaţiile la care faceţi referire", a arătat MAE în răspunsul către EurActiv.

Site-ul a solicitat poziţii şi din partea Turciei şi a Statelor Unite, dar încă nu a primit răspunsuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu