ULTIMA ORĂ! Socialiştii s-au convocat în şedinţa fracţiunii parlamentare (VIDEO)

Embed:

Citeşte şi: Ce a declarat Zinaida Greceanîi, după ce socialiştii s-au convocat în şedinţa fracţiunii parlamentare

(UPDATE 12:11) Deputatul PSRM Grigore Novac a declarat că socialiştii vor lua în calcul orice scenariu, inclusiv moțiunea împotriva Guvernului.

"Ceea ce a făcut, ieri, Maia Sandu, când a spus că își asumă modificarea Legii Procuraturii e grav. Ceea ce face doamna premier nu este privit cu ochi buni de noi. Asumarea propriei răspunderi se face în cazuri excepţionale. Noi parcă nu suntem nici în satre de război, nici inundaţii, nici calamităţi" a precizat Novac.

Întrebat dacă se rupe Acodrul cu Blocul ACUM, socialistul a spus că: "Noi, totuşi, sperăm că bunul-şimţ, raţionamentul şi logica sănătoasă va triumfa. Orice scenariu luăm în calcul, în dependenţă de cum vor evolua lucrurile. Noi sunem pregătiţi pentru orice scenariu, inclusiv pentru cel mai nepotrivit. Nu excludem că am putea înainta şi o moţiune de cenzură". 

(UPDATE 12:10) Igor Dodon a venit la ședința fracțiunii PSRM.

(11:47) Deputaţii socialiştii se convoacă în şedinţa fracţiunii parlamentare.

Mâine sau poimâine urmează să se întrunească în şedinţa Consiliului Republican pentru a decide ce fac mai departe, după asumarea răspunderii Guvernului.

Amintim că, ieri, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe un proiect de modificare a Legii Procuraturii.

Proiectul a fost introdus în ordinea de zi în ultimul moment, fiind dat citirii de ministrul Justiției, Olesea Stamate și prevede ca prim-ministrul să fie cel care înaintează lista scurtă cu cel puțin 2 candidați către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru suplinirea funcției de procuror general.

Citeşte şi: Igor Dodon: Soarta Guvernului Sandu va fi decisă în decurs de 72 de ore

De menţionat că PSRM s-a pronunțat categoric împotriva numirii Procurorului General pe criterii politice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu