ULTIMA ORĂ. Maia Sandu a demisionat

Embed:

(UPDATE 14:02) Subalternul Maiei Sandu, Andrei Năstase şi-a dat DEMISIA

(12:35) Maia Sandu şi-a depus cererea de demisie din funcţia de deputat. Asta pentru că liderul PAS îndeplineşte şi funcţia de prim-ministru, incompatibilă cu cea de parlamentar. Anunţul a fost făcut pe pagina sa de Facebook. 

Cerere de demisie din funcţia de deputat a depus şi Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministrul Culturii, Educației și Cercetării.

Urmează ca şi Andrei Năstase, numit în funcția de ministru de Interne, să-şi depună cererea de demisie din funcţia de deputat.

Menţionăm că articolul 70 din Constituția Republicii  Moldova stabilește că funcția de deputat este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii retribuite, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice. 

Maia Sandu, Andrei Năstase şi Liliana Nicolaescu-Onofrei au depus jurământul la Guvern pe data de 8 iunie. 

Potrivit legislaţiei electorale, în cazul mandatelor Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase, vor fi organizate alegeri noi în circumscripţii uninominale unde au fost aleşi cei doi.

Fotoliul Lilianei Nicolaescu-Onofrei va fi suplinit cu următoarea persoană de pe lista blocului ACUM. 

Comisia Electorală Centrală trebuie să stabilească data desfăşurării alegerilor noi. Scrutinul trebuie să se desfăşoare peste cel puţin 60 de zile de la data când deputatul a renunțat oficial la funcțiae, dar nu mai târziu decât peste trei luni de la această dată.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu