ULTIMA ORĂ! Guvernul Filat a fost DEMIS de 54 de deputaţi

Embed:

Guvernul condus de prim-ministrul Vlad Filat a primit vot de neîncredere din partea deputaţilor. 54 de parlamentari s-au pronunţat pentru demiterea Executivului. Singurii care nu au votat pentru moţiunea PCRM au fost liberal-democraţii şi liberalii.

Cabinetul de miniştri va trebui să-şi dea demisia în cel mult trei zile, iar şeful statului va desemna un nou prim-ministru. Premierul desemnat va prezenta Parlamentului, într-un interval de 15 zile, propunerile pentru noul Cabinet. Dacă acesta va fi acceptat de deputaţi, noii miniştri vor putea depune jurământul.

Respingerea Guvernului de către Legislativ va duce la desemnarea unui nou premier de către preşedintele ţării. În situaţia în care deputaţii vor respinge repetat noul Cabinet şi programul de guvernare, şeful statului poate dizolva Parlamentul. Drept urmare, sunt organizate alegeri parlamentare anticipate.

Publika.md aminteşte că, săptămâna trecută, fracţiunea deputaţilor PCRM a depus în Parlament, o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului. Moţiunea a fost semnată de 34 de deputaţi. Motivul invocat de PCRM este corupţia din cadrul Guvernului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu