ULTIMA ORĂ! CC: Revocarea procurorului general este neconstituţională

Embed:

Revocarea fostului procuror general Corneliu Gurin, de către Parlament, este ilegală. Concluzia aparţine Curţii Constituţionale, care a hotărât astăzi că decizia Parlamentului, din 3 mai, prin care Corneliu Gurin a fost revocat din funcţie este neconstituţională.

"Se declară neconstituţională hotărârea Parlamentului numărul 104, din trei mai, cu privire la revocarea din funcţie a procurorului general Corneliu Gurin. Se recunoaşte constituţională numirea lui Corneliu Gurin la funcţia de procuror general al Republicii Moldova. Se sistează procesul privind constituirea unei comisii care să examineze numirea în funcţie a lui Corneliu Gurin şi se sistează controlul cu privire la raportul acestei comisii. Hotărârea Curţii este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial", a declarat judecătorul Victor Popa.

Magistraţii au ajuns să examineze legalitatea hotărârii prin care a fost revocat Corneliu Gurin, după ce deputatul neafialiat Sergiu Sîrbu a contestat documentul la Curtea Constituţională. 

Publika.md aminteşte că, în cadrul şedinţei Parlamentului din 3 mai, deputaţii PLDM şi PCRM au abrogat decizia de numire în funcţie a lui Corneliu Gurin. Parlamentarii liberal-democraţi şi cei comunişti l-au demis pe Gurin, la doar două săptămâni după ce acesta a fost ales în funcţia de procuror general, cu voturile a 51 de deputaţi democraţi, liberal-democraţi şi a aleşilor neafiliaţi.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu