Ultima găselniţă a şcolilor braziliene: Uniforme dotate cu GPS

În oraşul brazilian Vitoria da Conquista, 20.000 de elevi au primit uniforme dotate cu microcipuri GPS, similare celor care sunt montate animalelor de companie, informează Capitalul.ro. Scopul este unul foarte clar: să-i anunţe pe părinţi dacă odraslele lor ajung la timp la ore sau chiulesc de la şcoală.

Microcipurile GPS inserate în uniforme trimit automat mesaje părinţilor în momentul în care copiii lor intră pe poarta şcolii, întârzie mai mult de 20 de minute sau chiulesc de la ore. Dispozitivele sunt inserate fie sub blazonul şcolii, fie în mânecile uniformelor.

Guvernul local din Vitoria da Conquista a luat această hotărâre drastică pentru a combate absenteismul şcolar, mai ales că "părinţii erau întotdeauna surprinşi să afle numărul mare de ore de la care chiuleau copii lor", cel puţin asta a afirmat Coriolano Moraes, secretarul pe probleme de educaţie al oraşului.

Guvernul local a cheltuit aproape 700.000 de dolari pentru a crea şi produce cămăşi dotate cu GPS-uri pentru un număr de 20.000 de elevi. Oficialii planifică să extindă programul la alţi 43.000 de elevi cu vârste între 4 şi 14 ani pâna în anul 2013.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu