ULTIM OMAGIU PENTRU CHARLES AZNAVOUR! Aproximativ 200 de oficiali au participat la ceremonia de la Paris

Regretatul artist francez Charles Aznavour, care s-a stins din viaţă acum patru zile, a fost comemorat astăzi în Franţa. Familia interpretului, dar şi în jur de 200 de oficiali au participat la ceremonia solemnă, organizată la Curtea de Onoare a Palatului Invalizilor de la Paris. Sicriul interpretului a fost acoperit cu drapelul Franţei şi purtat pe sus de ofiţeri ai Gărzii Prezidenţiale.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a apărut în curtea Palatului Invalizilor alături de premierul de la Erevan. Liderul de la Elysee s-a apropiat de familia lui Aznavour pentru a-şi exprima condoleanţele, apoi a susţinut un discurs în faţa mulţimii.

"Charles Aznavour a devenit o prezenţă incontestabilă, unică, o imagine a Franţei. Cântecele lui nu au fost ca o iubire de-o vară, pe care o uităm ulterior. Ele au fost dedicate pentru milioane de oameni, ca un balsam, ca un remediu, o consolare", a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

Îndrăgostiţii de muzica lui Aznavour s-au adunat şi la Erevan, pentru a urmări în direct ceremonia de la Paris la o plasmă amplasată în piaţă. Aceştia au depus flori, au aprins lumânări, iar unii chiar au lăcrimat. Charles Aznavour va fi înmormântat mâine, la cimitirul Montfort-l'Amaury, o localitate preferată de multe celebrităţi, situată la 45 de kilometri vest de Paris. El va fi depus în cavoul familiei sale, alături de părinţi şi unul dintre fii, decedat la vârsta de 25 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu