Uleiul care previne bolile de inimă. Cum să îl foloseşti

Uleiul de nuci nerafinat este obținut din nuci uscate și presate la rece. Un sortiment de bună calitate va avea culoarea topazului și un gust bogat, cu un termen de valabilitate între 6 și 12 luni.

Este o sursă de antioxidanți și acid elagic. Prezenți în uleiul de nuca, antioxidanții au un rol important în eliminarea toxinelor și a diverselor substanțe nocive din organism, care sunt indirect sau direct asociate cu dezvoltarea mai multor tipuri de cancer iar acidul elagic împiedică multiplicarea și dezvoltarea celulelor canceroase. Uleiul de nuca este, de asemenea, o sursă bogată de cupru, mangan și melatonina, hormon responsabil cu reglementarea ceasului biologic al organismului.

Dintre beneficiile uleiului de nuca, amintim: circulația sângelui - uleiul de nuca este bogat în grăsimi mononesaturate cum ar fi acizii grași omega-9, care susține elasticitatea arterelor și implicit ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge din organism, reducând șansele de rigidizare a arterelor; reduce riscul apariției bolilor cardiace - uleiul de nuca este benefic pentru sănătatea inimii în special datorită nivelului extrem de ridicat de acid alfa-linoleic care este un tip de acid gras omega-3; ameliorarea inflamației - uleiul de nuci este o sursă buni de grăsimi polinesaturate, cum ar fi omega-3 și omega-6, care sunt extrem de utile pentru reducerea inflamației care apare în cazul unor boli, cum ar fi artrită.

Este foarte benefic în reglarea nivelurilor hormonale - nucile sunt o sursă extrem de bogată de fitonutrienti. Acestea conțin minerale precum seleniu, magneziu, fier, calciu, fosfor și zinc.

Toate aceste substanțe ajută la menținerea echilibrului hormonilor din organism, frumusețea și sănătatea pielii -

Uleiul de nuca este o sursă bună de vitamina B (conține vitaminele B1, B2, B3) dar și vitamina E și niacina.

Toate aceste vitamine contribuie la înfrumusețarea și menținerea sănătății pielii, făcând pielea mai elastică și îmbunătățindu-i textura.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu