Ukrainian International Airlines: Jucaţi-vă de-a războiul, dar nu cu viaţa oamenilor

Embed:

Dacă vă jucaţi de-a războiul, jucați-vă cât doriţi, dar nu puneţi în pericol vieţile oamenilor din jur. Acesta este mesajul dur şi clar pe care Ukrainian International Airlines l-a transmis azi armatei iraniene în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai mult, conducerea companiei acuză Teheranul că nu a închis aeroportul în pofida situaţiei extrem de tensionate din ţară, în condiţiile în care militarii erau în alertă şi puteau deschide focul şi erau gata să lanseze rachete în orice moment.

"Uitaţi-vă cu atenţie că avionul se află exact pe traseu stabilit, iar atunci când a cotit spre dreapta ne-am luat rămas-bun de la el. Este o lipsă totală de responsabilitate. Dacă vă jucaţi de-a războiul, jucați-vă cât doriţi, dar în jur sunt oameni de care trebuia să aveţi grijă. Ei erau obligaţi să închidă aeroportul dacă au deschis focul. Erau obligaţi! După asta, puteau să tragă focuri de armă cât doreau", a precizat Igor Sosnovski, vicepreşedinte al UIA.

Conducerea companiei aeriene este deranjată şi de faptul că după prăbuşirea avionului, aeroportul din Teheran a activat în regim normal, fără nicio reacţie la tragedie.

"Aceasta este tabelul cu zborurile care au fost efectuate după cursa operată de noi. Peste o oră şi 38 de minute, au decolat două avioane ale unor companii iraniene. Aeroportul a activat în regim normal de parcă nu s-a întâmplat nimic", a declarat vicepreşedintele UIA.

Reprezentanţii Ukrainian International Airlines dau asigurări că avionul era într-o stare tehnică bună şi că traseul a fost respectat cu stricteţe. Asta demonstrează şi înregistrările de pe site-urile care monitorizează zborurile din întreaga lume. Astfel de curse sunt efectuate între Teheran şi Kiev de cinci ori pe săptămână, deja de mai bine de cinci ani.

"Aceste trei zile le-am simţit de parcă au fost trei săptămâni sau chiar trei luni. Fiecare membru al celulei de criză a avut de înfruntat atâtea greutăţi...", a spus Evghenii Dikne, preşedinte al UIA.

Între timp, pe internet au apărut un nou clip video care surprinde momentul când avionul a început să se prăbuşească.

Un expert în aviaţie a declarat pentru CNN că explozia care se vede în imagini nu este a Boeingului 737, ci provine de la racheta care explodează în apropierea aeronavei și împrăștie schije în zonele critice ale avionului, precum rezervoarele de combustibil și motorul. Expertul susţine că, cel mai probabil, pasagerii au supravieţuit deflagraţiei şi că au fost în viață până în momentul în care aeronava s-a lovit de sol.

loading...

Lasă un comentariu