UITĂ DE MUNCA ÎN CÂMP! Va fi lansat un robot fermier care va executa în regim autonom lucrările agricole

Un startup britanic este în pregătiri pentru lansarea unui robot dotat cu inteligenţă artificială, GPS şi tehnologii de ultimă oră. Acesta este capabil să identifice terenurile agricole aflate în paragină şi insectele dăunătoare care le afectează. Small Robot Company dezvoltă acum farmboţii care să execute în regim autonom, lucrări agricole ca semănatul, curăţarea şi îngrijirea terenurilor agricole.

Pus în faţa tendinţelor legate de protejarea mediului, dar şi a celor legate de eficienţă, fermierul Jamie Butler testează acum farmbotul TOM, pentru a-şi simplifica munca pe cele 20 de hectare de teren agricol pe care le deţine. Tom este robotul fermier care poate crea hărţi digitale ale pământului, care este dotat cu GPS şi cu alte tehnologii moderne, scrie Canal3.md.

Creatorii lui Tom, Small Robot Company, sunt parte a unui startup "agri-tech" care se ocupă de transformările în agricultură.

Tractoarele şi roboţii autonomi, au fost folosiţi şi în anii trecuţi, doar că, în ultima perioadă, interesul pentru aceştia este tot mai sporit. Mai nou, sunt şi dronele care analizează şi monitorizează terenurile agricole. Este clar că multe profesii nu pot fi automatizate cum ar fi, de exemplu, recoltarea cu grijă a zmeurei sau a căpşunelor, lucru care se face doar în mod manual, dar fermierii sunt optimişti şi cred în tehnologiile de viitor care să le simplifice şi ordoneze munca în câmp.

Pentru a scădea din presiunea finaciară asupra fermierilor, Small Robot Company intenţionează să vândă serviciile lor lunar, cu titlu de arendă, pentru suma de aproape 1.000 de euro pe hectar timp de un an. Se întâmplă asta pentru că vânzarea comercială a roboţilor este încă pe cale de testare, iar prima şansă ar putea apărea doar în anul 2021

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu