UIMITOR! De ce unele femei dorm cu o oglindă sub pernă

Unii oameni nu se întorc niciodată din drum, alţii fac trei paşi înapoi dacă le-a trecut calea o pisică neagră, scrie realitatea.net.

O superstiţie spune că fetele nemăritate pot afla cine le este ursitul, dacă dorm cu o oglindă sub pernă.

Alte superstiţii ale românilor:

1. Din bătrâni se spune că, dacă te apucă din senin o durere puternică de cap, însoţită de stări de vomă, dacă îţi ţiuie urechile şi caşti des, mai mult ca sigur eşti deocheată. Remediile erau descântecele şi rugăciunile.

2. Dacă în timp ce te îţi aranjezi părul scapi pieptenele pe jos,nu este semn bun,căci în curând vei trăi o supărare.

3. Să spargi o oglindă,potrivit credinţelor populare,este de rău augur,căci vei avea şapte ani de ghinion. Din fericire, există şi metode prin care poţi să înlături din efectele negative. O tradiţie spune că trebuie să aduni toate cioburile şi să le arunci într-o apă curgătoare,pentru a spăla ghinionul.

4. Ai grijă pe unde deschizi umbrela! În niciun caz nu în casă! Se spune că,în vechime,oamenii foloseau umbrela numai pentru a se proteja de soare,de aceea este de rău augur să deschizi o umbrelă într-un loc întunecat,unde nu pătrund razele soarelui, cum este interiorul casei.

5. Ca să eviţi o ceartă cu partenerul sau cu un amic, ai mare grijă să nu verşi sare sau piper pe masă. Dacă totuşi ai făcut acest lucru, adună tot ce ai vărsat şi aruncă peste umăr.

6. Mergi la ziua de naştere a cuiva sau pur şi simplu la o nuntă? Să nu faci cadou cuţite,o valiză, creioane, fulare, umbrele, batiste, perle negre, farfurii sau papuci. Aceste obiecte pot aduce ghinion persoanei căreia i s-au dăruit.

7. Se spune că dacă ai luat mâncare la pachet la serviciu şi nu ai apucat să o consumi,nu trebuie să o aduci acasă şi să o mănânci, căci vei rămâne necăsătorită,fiindcă “ se întoarce sortitul de la tine”.

8. Ai fost la cumpărături şi ţi-ai luat o preche de pantofi? Nu-i pune pe masă după ce ai ajuns acasă, pentru că aduc ghinion: ori te cerţi cu cineva apropiat,ori poţi avea probleme la serviciu.

9. Se zice că dacă te mănâncă sau dacă îţi ţiuie urechea stângă,un cunoscut te vorbeşte de rău.

10. Vrei să pleci într-o călătorie? Ai grijă să nu-ţi începi sejurul într-o zi de vineri, căci se spune că vei avea o călătorie neplăcută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu