UIMITOR! Cea mai grasă maimuță din lume a fost trimisă în cantonament ca să slăbească

Uncle Fatty este cea mai grasă maimuță din Thailanda, iar o asociație de protecție a animalelor s-a gândit să-i dea o mână de ajutor, pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Mascului din specia macacilor este un gurmand fără pereche, atfel că a ajuns la o greutate de 15 kilograme – fapt neobișnuit pentru specia sa. 

Uncle Fatty nu este bolnav, ci doar mâncăcios. El nu face rabat de la nimic din ce primește de la turiști, fie că este vorba despre porumb fiert, lapte, pepeni sau tăiței, scrie realitatea.net.

Voluntarii asociației s-au gândit să-l „interneze” într-un sanctuar pentru animale salvate, pentru a-i ține regimul alimentar sub observație și a-l obliga să facă mai mult efort fizic.

Organizatorul acestei inițiative explică: „Uncle Fatty s-a îngrășat pentru că mănâncă tot ce primește de la oameni. Este un mascul alfa de care comunitatea maimuțelor din regiune are mare nevoie, deoarece le învață lucruri importante – cum să supraviețuiască. Acum a îmbătrânit și nu mai este la fel de activ. Îi place să stea și să mănânce.”

Fatty a fost transferat într-un centrul special amenajat din Nakhon Nayok, aflat la 160 de kilometri depărtare de locul natal, unde va fi ținut sub supraveghere medicală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu