UIMITOR! Ce se întamplă dacă ai în casă plante de interior

Multe persoane cresc plante de apartament acasa, deoarece florile aduc prospeţime, confort şi oferă o aromă plăcută în casă. Mai mult decât atât, acestea au un număr mare de beneficii pentru sănătate, potrivit rtv.net.

Plantele produc oxigen şi fac respiraţia mai uşoară. Pentru a creşte nivelul de oxigen benefic acasă, puneţi câteva ghivece cu flori proaspete.

Poluanţii din aer plutesc zilnic în jurul nostru, cum ar fi formaldehida, acetona, benzen prezente în produsele de uz casnic, cum ar fi covoare, fumul de ţigară, vopsea şi multe altele.

Ei bine, plantele au tendinţa de a trata aceste toxine din aer. Ele elimină pană la 87% din compuşii organici volatili în aer pentru o perioadă de 24 de ore. Plantele de interior care curăţă aerul de astfel de substanţe chimice sunt ficus, bambus, crini, iedera, palmieri.

Potrivit unor studii NASA, plantele din casă sunt excelente pentru sănătatea ta pentru că filtreaza aerul poluat din casă. Aşa că data viitoare cand te confrunţi cu un atac alergic sau cu o migrenă să ai în casă un ghiveci cu crini sau cu margarete, înainte să-ţi faci programare la medic. În vreme ce unele plante sunt mai bune decat altele pentru absorbirea poluanţilor, toate plantele au proprietăţi folositoare pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din locuintă. Iată 8 beneficii asupra sănătăţii ale plantelor de apartament: 

1. Răceala

Plantele de apartament cresc umididatea şi scad cantitatea de praf din aer cu pană la 30%, reducand astfel factorii care favorizează răceala.

2. Somnolenţa

Excesul de dioxid de carbon duce la somnolenţă. În timpul fotosintezei, plantele consumă dioxidul de carbon din aer.

3. Stresul

Plantele de apartament pot contribui la declanşarea sentimentelor de bine, ajutandu-te să te calmezi şi să fii optimist. În plus, plantele au proprietatea de a scădea tensiunea arterială datorită naturii lor de a te elibera de stres.

4. Durerile de cap

Plantele de apartament eliberează oxigen în timp ce consumă dioxidul de carbon, aşa că scad şansele de a respira aerul închis care contribuie la durerile de cap.

5. Alergii

Expunerea copiilor mici la plante care pot cauza alergii le poate îmbunătăţi sistemul imunitar.

6. Congestie

Unele plante, precum eucaliptul, poate ajuta la decongestionarea sistemului respirator. Atenţie, eucaliptul, poate fi folosit doar ca inhalant şi nu consumat pentru că, în acest ultim caz, este toxic.

7. Pielea uscată

Plantele sunt umidificatori naturali aşa că aerul din casă va deveni mai umed.

8. Insomnia

De vreme ce plantele eliberează oxigen, acesta te poate ajuta să îţi îmbunătăţeşti calitatea somnului.

 Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu