Uimitor! Au fost descoperite secretele Giocondei

Codul lui da Vinci nu mai are secrete. Un artist american susţine că a reuşit să afle un secret păstrat mai bine de 500 de ani, în faimoasa lucrare a lui Leonardo Da Vinci, Mona Lisa, scrie realitatea.net.

Ron Piccirillo, în vârstă de 37 de ani, a observat mai multe imagini secrete care înfăţişează diverse animale, chiar deasupra sau lângă capul personajului Mona Lisa.

Descoperirile au fost făcute în urma mai multor cercetări, artistul fiind ghidat de jurnalele lui da Vinci. Acesta susţine că Mona Lisa reprezintă "Invidia - unul din cele 7 păcate fatale".

De asemenea, Piccirillo susţine că în fundalul tabloului se pot vedea un cap de leu, o maimuţă şi un bivol "plutind" în jurul capului, iar un crocodil şi un şarpe se întrezăresc pe partea stangă a corpului Giocondei.

Ron Piccirillo a declarat că descoperirea a fost posibilă datorită maestrului Leonardo da Vinci, care a lăsat scrise o parte dintre tehnicile de pictură în jurnalele sale.

Tabloul se află în momentul de faţă expus în Muzeul Luvru din Paris. Opera este protejată de o sticlă incasabilă, după ce tabloul a suferit daune serioase în urma unui atentat cu o soluţie acidă, iar câteva luni mai târziu un vizitator a aruncat în el o piatră.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu