UEFA va decide în data de 17 martie dacă va amâna sau nu Campionatul European 2020

UPDATE: UEFA va decide în cadrul unei şedinţe programate la 17 martie dacă va amâna sau nu Campionatul European 2020, turneu final care este programat să se desfăşoare în România şi alte 11 ţări europene în perioada 12 iunie - 12 iulie, în contextul pandemiei de coronavirus, anunţă agerpres.ro.

"Ca urmare a deciziei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de a declara infecţia COVID-19 pandemie, UEFA a solicitat o întâlnire cu toţi actorii din fotbalul continental. Marţi, 17 martie, reprezentanţii UEFA vor avea discuţii prin videoconferinţă cu conducătorii tuturor celor 55 de asociaţii naţionale, cu reprezentanţii cluburilor europene şi ai FIFPro pentru a găsi soluţii la situaţia actuală. Se va discuta despre situaţia competiţiilor internaţionale de pe continent, inclusiv EURO 2020. Mai multe informaţii şi eventuale decizii vor fi oferite de UEFA la finalul acestor dezbateri", informează, joi, Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

Champions League și Europa League, cele mai importante competiții europene între cluburi, au fost suspendate de UEFA, joi, ca măsură de precauție în răspândirea coronavirusului, relateaxă cotidianul spaniol Marca, citat de digi24.ro. Jurnaliștii menționează că forul european va face anunțul în scurt timp.

Anunțul UEFA ar veni în condițiile în care astăzi erau programate șase meciuri din Europa League, iar aseară s-au desfășurat două meciuri din Champions League. PSG - Dortmund s-a desfășurat fără spectatori, iar Liverpool - Atletico Madrid a fost permis publicul.

Alte două meciuri de azi din Liga Europa au fost amânate, fiind suspendate anterior de UEFA: Sevilla - AS Roma și Inter - Getafe.

Lotul echipei AS Roma nu a primit aprobarea de a decola spre Spania, iar președintele lui Getafe a anunțat că nu va risca sănătatea jucătorilor pentru un meci de fotbal.

De asemenea, Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a anunțat că La Liga se va opri cel puţin până la finalul lunii martie, după ce un baschetbalist de la clubul Real Madrid a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus.

Clubul Real Madrid a intrat în carantină şi sunt aşteptate rezultatele testelor în cazul celorlalți sportivi.

"În urma veştilor aflate în această dimineaţă (joi dimineață-n.r.), Real Madrid a intrat în carantină, dar şi alte posibile cazuri de coronavirus ale jucătorilor de la alte cluburi, Liga Profesionistă de Fotbal consideră că este momentul să se treacă la următoarea fază din regulamentul stabilit în lupta împotriva coronavirusului. În consecinţă, în conformitate cu măsurile stabilite în Decretul Regal 664/1997 din 12 mai, Liga este de acord să suspende, cel puţin, următoarele două etape. Această decizie va fi reevaluată după ieşirea din carantină a cluburilor afectate, dar şi alte posibile situaţii care pot apărea", se arată într-un comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, citat de Mediafax.

Până în acest moment, în Spania au fost anunţate 2.277 de cazuri de coronavirus, dintre care 55 de persoane decedate şi 183 vindecate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu