UEFA şi FIFA au pus la cale revoluţionarea calendarului internaţional

Embed:

Zvonurile precum că FIFA şi UEFA vor să revoluţioneze calendarul internaţional al fotbalului se adeveresc. Cotidianul german "Bild" a publicat planul celor doua foruri internaţionale, care vizează remodelarea programului fotbalistic începând cu anul 2015. Conform acestuia, campionatele interne ar urma să se desfăşoare din martie până în noiembrie, schimbare cu care însă mulţi alţi oficiali din fotbal nu sunt de acord.

Publicatia germana "Bild" a dezvăluit faptul că UEFA şi FIFA au pus la cale revoluţionarea calendarului internaţional, la doar câteva săptămâni de la declaraţiile preşedinţilor celor două foruri internationale, Michel Platini şi Sepp Blatter, cum că programul internaţional ar putea suferi modificări.

Conform planului UEFA şi FIFA, sezonul fotbalistic va fi împărţit în perioade aparte pentru echipele nationale şi cluburi şi ar urma să înceapă cu pregătirea şi desfăşurarea Campionatelor European şi Mondial în februarie şi martie. Ar urma apoi 7 luni, până la sfârşit de octombrie, cu meciurile cluburilor în campionatele naţionale şi cupele europene.

Anul fotbalistic ar urma să se încheie cu o perioadă de 6 săptămâni în noiembrie-decembrie, în care ar urma să se joace partidele de calificare pentru următoarele competitii internaţionale sub forma unui mini-campionat între selecţionate, cu două meciuri pe săptămână.

"Bild" susţine că acest calendar ar putea fi prezentat de către cele două instituţii după alegerile electorale pentru preşedinţia FIFA şi UEFA, pentru a nu periclita candidaturile lui Blatter şi Platini.

Lasă un comentariu