UEFA nu a luat încă o decizie în privinţa altor două meciuri din Liga Campionilor

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) nu a luat încă o decizie în privinţa unei eventuale mutări a meciului din Liga Campionilor dintre echipele Şahtior Doneţk şi Olympique Lyon, programat pe 12 decembrie la Harkov, după ce Ucraina a instituit legea marţială miercuri, scrie agerpres.ro.

Meciul din Europa League dintre echipa ucraineană FC Vorskla şi Arsenal Londra, de joi, a fost mutat din oraşul Poltava (centru) în capitala Kiev din "motive de securitate", a anunţat, marţi, forul continental, pe fondul escaladării tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia.

"UEFA va continua să urmărească situaţia din Ucraina în următoarele zile înainte de a lua o decizie privind o eventuală delocalizare a altor meciuri", se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Duminică, paza de coastă rusă, subordonată Serviciului Federal de Securitate (FSB), a capturat două nave-vedetă şi un remorcher al marinei ucrainene, pe care Moscova le acuză că au intrat ilegal în apele teritoriale ruse în largul peninsulei Crimeea anexate. Acest incident a survenit în Marea Neagră în timp ce aceste nave încercau să pătrundă în strâmtoarea Kerci, pentru a intra în Marea Azov.

După această bruscă escaladare a tensiunilor, Ucraina a anunţat introducerea legii marţiale în regiunile sale frontaliere, pentru o perioadă de 30 de zile.
Pe aceeaşi temă