UEFA ar fi spus DA! "Conducătorii cluburilor de fotbal din Moldova au undă verde pentru crearea Ligii Profesioniste"

Embed:

Conducătorii cluburilor de fotbal din Moldova au undă verde de la UEFA pentru crearea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Fostul finanţator al formaţiei Iskra Marin Livadaru a declarat că forul european a salutat crearea unei asemenea ligi în ţara noastră.

Conducătorii a cinci cluburi din Moldova au revenit la subiectul despre crearea Ligii Profesioniste de fotbal. După vizita la UEFA, unde a prezentat proiectul de creare a LPF, Marin Livadaru a venit în faţa oficialilor cluburilor din Moldova cu un raport.

"Suntem aşteptaţi în Europa, adică în Asociaţia Ligilor Profesioniste de fotbal din Nyon. Dar mai întâi trebuie să fim recunoscuţi de FMF", a declarat Marin Livădaru.

Şefii de la Rapid, Dacia, Olimpia, FC Costuleni susţin în continuare crearea unei Ligi Profesioniste.

"Noi vrem să creăm Liga nu pentru Olimpia, Costuleni, Dacia, Zimbru sau Milsami. Vrem să creăm LPF pentru ca fotbalul să se dezvolte în ţara noastră la un nivel profesionist", susţine patronul clubului Olimpia, Serghei Chiseliov.

"Vom ridica nivelul fotbalului profesionist, dacă vom crea liga. Pentru că aceasta reprezintă fotbalul profesionist", spune patronul clubului Rapid, Victor Ostap.

Ideea de a crea Liga Profesionistă de fotbal, care s-ar ocupa în locul federaţiei de organizarea Campionatului Moldovei, a fost lansată în 2011. Finanţatorul clubului Iskra, Marin Livădaru a preluat ideea la sfârşitul anului trecut, iar cu două luni în urmă a fost semnat un acord în acest sens între şase cluburi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu