UEFA a publicat raportul de evaluare pentru candidatele la organizarea EURO 2024

UEFA a publicat vineri raportul de evaluare a celor două ţări care se află în competiţie pentru găzduirea EURO 2024, Germania şi Turcia, scrie agerpres.ro.

Potrivit AFP, forul fotbalistic salută dosarul german pe care-l apreciază ca fiind de o ''înaltă calitate'', dar spune şi despre dosarul turc că îndeplineşte toate criteriile UEFA pe termen lung.

Raportul, de 42 de pagini, trece în revistă viziunea pe fiecare domeniu şi se referă inclusiv la aspecte politice, sociale, de mediu, de securitate, situaţia stadioanelor, garanţiile financiare şi transportul.

Pe baza acestor concluzii, membrii Comitetului executiv al UEFA vor decide joi, 27 septembrie, la Nyon, ţara organizatoare a turneului final european.

Germania a mai găzduit ediţia din 1988 a EURO, înainte de unificarea cu Estul, dar şi Mondialul din 2006.

Turcia se află la cea de-a patra candidatură pentru găzduirea acestei competiţii.

Săptămâna trecută a avut loc un schimb de replici între preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi cel al Federaţiei germane de fotbal (DFB), Reinhard Grindel, pe marginea organizării EURO 2024, după o întâlnire a oficialului FIFA cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

Grindel i-a reproşat lui Infantino, într-o scrisoare, că în cadrul convorbirilor cu Erdogan ar fi lăudat conţinutul dosarului depus de Turcia, opinând că acest lucru ar reprezenta o ingerinţă în procesul de selecţie care poate influenţa decizia ce se va lua pe data de 27 septembrie.

În replică, Infantino i-a răspuns lui Grindel că este ''surprins şi dezamăgit'' de tonul şi conţinutul scrisorii trimise.

Germania făcea figură de favorită, dar imaginea sa este afectată de acuzaţiile de rasism aduse în această vară de fostul internaţional Mesut Ozil împotriva DFB.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu