UE va investi 10 milioane de euro în construcţia obiectelor de infrastructură din localităţile de pe ambele maluri ale Nistrului

Embed:
Uniunea Europeană va prelungi finanţarea proiectului "Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii". În următorii trei ani, UE va investi până la 10 milioane de euro în renovarea şi construcţia obiectelor de infrastructură din localităţile de pe ambele maluri ale Nistrului.

"Proiectul nu are legătură cu sfera politică.Vom continua să oferim cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului servicii de sănătate mai bune, iar pentru mass-media vom crea condiţii astfel încât să poată relata poveşti din diferite comunităţi", a menţionat Marco Gemmer, şef secţia proiecte a Delegaţiei UE în Moldova.

Programul este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD încă din 2009. În acest timp, Uniunea Europeană a investit prin proiecte peste 20 de milioane de euro.

"În cadrul acestui proiect care uneşte cele două maluri ale Nistrului, am reuşit să creăm 3 000 de locuri de muncă şi să oferim suportul pentru înfiinţarea a 900 de întreprinderi", a precizat Dafina Gecheva, reprezentant permanent PNUD în Moldova.

Scopul programului este de a spori încrederea pe ambele maluri ale Nistrului, prin implementarea proiectelor socio-economice. Până acum, au fost renovate peste 80 de obiecte de infrastructură din Moldova.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu