UE va încuraja autorităţile din Moldova pentru implementarea reformelor pe care cetăţenii şi le doresc

Embed:

Uniunea Europeană va încuraja autorităţile din Moldova pentru implementarea reformelor pe care cetăţenii şi le doresc cu atâta ardoare. Asigurarea a fost făcută de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Federica Mogherini, în urma Consiliului miniștrilor de Externe din UE care a avut loc în Luxemburg.

"Vom monitoriza cu atenţie următorii paşi pentru a vedea dacă angajamentele pe care autorităţile şi le-au exprimat vor fi puse în aplicare cu adevărat. Rămânem foarte vigilenţi în ceea ce priveşte următorii paşi", a spus şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini.

Pentru Uniunea Europeană, situaţia din Moldova este, deocamdată, neclară. Ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, a declarat că nu înţelege cum a fost posibil ca formaţiunile pro-europene ale Maiei Sandu și Andrei Năstase să facă alianţă cu Partidul Socialiștilor.

"Cred că o veste bună este că a avut loc transferul pașnic al puterii, dar restul lucrurilor sunt destul de incerte, din cauza coaliției dintre socialiști și forțele democratice progresive precum Maia Sandu și Andrei Năstase – nume bine cunoscute. Personal m-a surprins această coaliție", a spus ministrul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius. 

Partidele care au acces în Parlament au avut la dispoziţie trei luni ca să creeze o coaliţie de guvernare. Negocierile însă au eşuat, iar pe ultima sută de metri, PSRM şi blocul ACUM au decis să creeze o alianţa. Asta deşi atât Maia Sandu cât şi Andrei Năstase au semnat un angajament prin care şi-au asumat, public, că NU vor participa la crearea unei coaliții de guvernare formale sau informale, inclusiv cu PSRM. Blocul ACUM are 26 de mandate în Parlament, iar Partidul Socialiştilor - 35.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu