UE sancţionează şapte funcţionari venezueleni acuzaţi în special de "tortură"

Ţările Uniunii Europene şi-au dat miercuri acordul pentru a impune sancţiuni împotriva a şapte funcţionari venezueleni acuzaţi în special de "tortură", a declarat pentru AFP o sursă diplomatică, citat de agerpres.ro.

Această decizie luată de ambasadorii la UE ai celor 28 de ţări membre mai trebuie confirmată oficial în consiliul de miniştri. Ea ridică la 25 numărul total de oficiali venezueleni vizaţi de sancţiuni precum interdicţia de viză şi de îngheţarea activelor în UE.

Ambasadorii s-au pronunţat în favoarea sancţiunilor vizând responsabili din domeniul securităţii şi din serviciile secrete pentru cazuri de "tortură şi alte încălcări ale drepturilor omului", a explicat marţi pentru AFP surse diplomatice.

Venezuela a devenit prima ţară din America Latină sancţionată de UE în 2017. În afară de embargoul privind armele, statele europene au impus în 2018 sancţiuni unui număr de 18 funcţionari.

În iulie, ministrul de externe spaniol, Josep Borrell, a cerut UE să îi "sancţioneze" pe presupuşii vinovaţi de acte de tortură, comise în detenţie, împotriva lui Rafael Acosta, un soldat venezuelean, decedat la spital.

Opozanţii actualului guvern spun că statele europene trebuie să intensifice presiunea asupra preşedintelui Nicolas Maduro, ale cărui active au fost îngheţate de Washington.

Lasă un comentariu