UE oferă bani pentru proiecte de infrastructură socială pentru localităţile de pe ambele maluri ale Nistrului. Dosarele pot fi depuse până pe 8 aprilie

Embed:

Localităţile de pe ambele maluri ale Nistrului pot obţine bani europeni pentru a-şi moderniza instituţiile sociale sau infrastructura.

Vor fi finanțate câte cinci proiecte iniţiate pe fiecare mal, iar dosarele pot fi depuse până pe 8 aprilie, în cadrul celei de a cincea etape a programului "Măsuri de promovare a încrederii".

Vor fi eligibile proiecte ce ţin de modernizarea instituțiilor medicale, culturale, de sport sau învățământ, dar și proiecte de reabilitare a apeductelor, canalizărilor, a sistemelor de gestionare a deșeurilor sau de iluminare stradală.

Pentru proiectele comune, care unesc cele două maluri ale Nistrului, suportul este de până la 125 de mii de euro, pentru celelalte, UE oferă până la 80 de mii de euro.

Din 2009 şi până acum, au fost renovate peste 80 de obiecte de infrastructură din Moldova. Programul este implementat de PNUD.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu