UE interzice din 2021 produsele care conțin grăsimi trans. Ce va întreprinde Republica Moldova în acest sens

Comisia Europeană a hotărât să limiteze cantitatea de acizi graşi nesaturaţi, până în 2021, în toate statele membre. În acest context, Republica Moldova susține și se va conforma cu legislația europeană, a declarat pentru Publika.MD, Stela Bradu, medic igienist, secția Sănătatea nutrițională și a copiilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

"Regulamentul Comunității Europene obligă să se limiteze cantitatea de acizi grași trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conţinutul produselor alimentare. După aprobarea Regulamentului Comunității Europene în Republica Moldova, organele de supraveghere și control vor efectua supravegherea pieței referitor la conținutul de acizi grași trans în produsele alimentare", a menţionat Stela Bradu, medic igienist.

PUBLIKA.MD aminteşte că din cauza acestor grăsimi artificiale, anual, în Uniunea Europeană mor peste 50 de mii de oameni.

Acizii graşi trans provoacă boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabetul, cancerul și Alzheimer. 

Citeşte şi INTERVIUL INTEGRAL: Moldovenii cu greu fac faţă produselor alimentare, ambalate frumos. INTERVIU cu specialist de la ANSP, despre BUCATELE care NE ÎMBOLNĂVESC

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu