UE, îngrijorată de conflictul nerezolvat din regiunea transnistreană. APELUL făcut de Federica Mogherini

Uniunea Europeană este îngrijorată de conflictele nerezolvate din Transnistria, Nagorno-Karabah și Georgia și este gata să participe în continuare la procesul de soluționare a acestora. Declaraţiile au fost făcute de șefa diplomației europene, Federica Mogherini, în cadrul reuniunii ministeriale a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), la Belgrad, scrie agerpres.ro.

''Uniunea Europeană este îngrijorată de progresele foarte lente în rezolvarea conflictului din Transnistria, de creșterea tensiunilor în Nagorno-Karabah (regiune cu populație majoritar armeană aflată pe teritoriul azer, n.red.) și de situația din Georgia (din regiunile separatiste proruse Osetia de Sud și Abhazia, n.red). Nimeni nu are de câștigat din tergiversarea soluționării acestor conflicte'', a afirmat Mogherini.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate a făcut apel la toate părțile implicate în rezolvarea acestor conflicte să facă toate eforturile necesare pentru a se ajunge la soluții politice pentru rezolvarea lor, pe baza respectării principiilor OSCE.

În context, Federica Mogherini a subliniat faptul că Uniunea Europeană își asumă obligația de a participa activ la procesul de reglementare a acestor conflicte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu