UE este decisă să aplice sancţiuni autorităţilor ucrainene

Embed:

Uniunea Europeană se pregăteşte să impună sancţiuni pentru cei care se fac responsabili de violenţele de la Kiev şi care au folosit forţa excesivă împotriva manifestanţilor. Este declaraţia preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, informează agenţia Reuters.

Între timp, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anunţat că statele membre au ajuns la un consens privind restricţiile la adresa Ucrainei. Miniştrii de externe vor discuta mâne la 15.00 măsurile exacte ce vor fi aplicate.

Între timp, ambasadorul Washingtonului la Kiev a anunţat că Statele Unite au anulat vizele pentru mai mulţi oficiali ucraineni, în legătură cu violenţele din ţară. Iar Rusia a calificat acţiunile de la Kiev drept tentativă de lovitură de stat şi a subliniat că-şi va folosi influenţa pentru a readuce pacea în Ucraina.

"Uniunea Europeană va răspunde oricărei înrăutăţiri a situaţiei din Ucraina. Iată de ce sperăm că statele membre vor aproba un set de măsuri împotriva celor care se fac responsabili pentru violenţele din ţară şi utilizarea forţei", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barrosso.

Cancelarul german, Angela Merkel, a subliniat că este profund întristată de escaladarea violenţelor din Ucraina. Şi Papa Francisc urmăreşte situaţia din statul vecin. Suveranul Pontif a făcut apel la încetarea confruntărilor şi a anunţat că se roagă pentru familiile victimelor şi pentru persoanele rănite.
 
"Le cer părţilor implicate să renunţe la orice acţiuni violente şi să caute soluţii pentru pace şi armonie în ţară ", a spus Papa Francisc.

Între timp, preşedintele Băncii Europene pentru Investiţii a declarat că instituţia îşi întrerupe temporar activităţile pe teritoriul Ucrainei, din cauza violenţelor. În acelaşi timp, ministrul polonez de Externe a anunţat că va merge astăzi la Kiev pentru a discuta situaţia din ţară. Iar mâine în capitala Ucrainei va ajunge şeful diplomaţiei franceze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu