UE, cu ochii pe actuala guvernare de la Chişinău. Federica Mogherini: Alegerile locale din 20 octombrie vor fi un test important

Embed:

Uniunea Europeană este cu ochii pe actuala guvernare de la Chişinău. Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, susţine că sprijinul de care va beneficia ţara noastră în următoarea perioadă va depinde de reformele care vor fi implementate. Oficialul a făcut declaraţia în cadrul Consiliului de Asociere Republica Moldova - UE, la care a participat şi premierul Maia Sandu. În cadrul evenimentului de la Bruxelles, Mogherini a menţionat că scrutinul din 20 octombrie va reprezenta un test pentru conducerea de la Chişinău.

"Alegerile locale programate pentru data de 20 octombrie vor fi un test important prin care vom vedea dacă se va ţine cont de standardele democratice internaţionale", a comunicat şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Federica Mogherini.

Pe lângă reforme, Mogherini i-a cerut Maiei Sandu ca instituţiile statului să fie depolitizate. La final, oficialul european a declarat că dacă Republica Moldova îşi va îndeplini angajamentele este posibil ca cele două două tranșe din asistența macrofinanciară să fie obţinute până la sfârșitul acestui an.

La rândul lui, premierul moldovean a spus că va depune eforturi pentru implementarea reformelor.

"Am făcut angajamente foarte serioase de implementare a tuturor angajamentelor pe care le avem în agenda actuală", a afirmat premierul, Maia Sandu.

Consiliul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană se desfăşoară anual. În cadrul evenimentului se discută despre progresele şi reformele pe care le implementează ţara noastră.

Peste câteva zile, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, va efectua o vizită la Chişinău.

Lasă un comentariu